Page content

article content

20 Knutselspullen die niet mogen ontbreken in jouw knutseldoos

Welke knutselspullen heb jij al in je knutseldoos zitten? Met deze 20 knutselspullen heb jij de basis voor uren knutselplezier.

Voldoende keus uit leuke materialen en de juiste gereedschappen maken het knutselen nog leuker.
Een ruime keus uit knutselmaterialen biedt ruimte aan inspiratie. Kinderen hebben fantasie genoeg. Biedt ze de juiste materialen aan en verwonder je over de mooie dingen die ze ermee maken.

De volgende lijst knutselspullen mag zeker niet ontbreken in jullie knutseldoos:

1. Kleurpotloden, puntenslijper en een gumKleurpotloden

Elke knutselaar heeft ze nodig; een goed stel kleurpotloden, het liefst in zoveel mogelijk kleuren. Want kleurpotloden kan je bij, zo goed als elk, knutselwerk gebruiken.

En wat heb je aan kleurpotloden zonder puntenslijper om er een mooi scherp puntje aan te maken? Zorg wel dat je de juiste maat puntenslijper in huis hebt. Er zijn kleurpotloden in verschillende diktes, het zou zonde zijn als je kleurpotlood net niet in de puntenslijper past.
Heb je meerdere diktes potloden? Er zijn speciale dubbele puntenslijpers waar zowel dunne als dikke potloden in passen, super handig.

En maak je eens een foutje dan gum je deze makkelijk weer weg. Dus zorg ook dat je een gum bij de hand hebt.

2. Hobbylijm en/of plakstift

Plakken is altijd feest. Met een goede hobbylijm en/of een plakstift kan jij elk knutselwerk plakken. Kies een hobbylijm die geschikt is voor kinderen. Deze drogen vrij snel, zijn kleurloos en laten zich gemakkelijk uit kinderkleren wassen. Ook niet onbelangrijk.

3. Wol, garen, touw en textiel

Met een leuke verzameling wol, garen, touw en textiel kan jij je fantasie de vrije loop laten. Lekker veel vrolijke kleurtjes, in diverse structuren en materialen.
Gebruik het om iets mee op te hangen, maak er leuke strikjes van of grappige pluizen bolletjes, wat je maar wilt…

4. Wc rolletjes en keukenrollen

Met wc rolletjes en keukenrollen kan je eindeloos knutselen. Ze vormen de basis van menig knutselwerk. Maak er bijvoorbeeld grappig dieren van. Met wc rolletjes en keukenrollen kan je alle kanten op. Je kunt erop kleuren, verven, in knippen of papier omheen plakken. Laat je fantasie de vrije loop.

5. Vouwblaadjes, kleurpapier of printpapier

Papier mag natuurlijk niet ontbreken in jouw knutseldoos. Je kunt erop kleuren, leuke kleurplaten op printen, in knippen en op plakken. En met van die mooie gekleurde vouwblaadjes maak je de mooiste kunstwerkjes.
Zorg daarom dat je altijd voldoende papier in je knutseldoos hebt zitten. Zowel wit als gekleurd, dunne velletjes en karton.

kleuren papier

6. Stempels

Stempels zijn een super leuke manier om jouw knutselwerkje nog mooier te maken. Je kunt tegenwoordig in steeds meer winkels een doos vol kleine, vrolijk gekleurde stempeltjes kopen.
Maar je kunt ook zelf stempels maken. Je kunt hiervoor een aardappel gebruiken, al is dit voor eenmalig gebruik. Wil je langer plezier hebben van je stempel dan maak je er bijvoorbeeld eentje van een gum.

7. Lintjes

Met lintjes in allerlei kleuren en printjes kan je elk knutselwerk opvrolijken. Denk aan lintjes van stof of van die krullintjes die je gebruikt voor cadeautjes.
Breed of smal, lintjes in alle maten zijn welkom in jouw knutseldoos.

Decoratie papier

8. Decoratie papier

Met decoratie papier kan je de leukste dingen maken, lekker knippen en plakken.
Je kunt bij decoratiepapier denken aan crêpe papier maar ook aan inpakpapier. Op de knutselafdeling in de winkel vind je ook leuke vellen met bijvoorbeeld baksteentjes of dakpannen motief, leuk om een ‘echt’ huisje mee te maken.

9. Verfdoos en kwastjes

Een verfdoos met waterverf en kwastjes wordt zeker gewaardeerd door de kleine Picasso in de familie. Prachtige schilderwerken verschijnen er op papier, wc rolletjes of een zelf gemaakt gipsbeeldje. Je kunt natuurlijk ook een echt schildersdoek kopen, die hoeven helemaal niet duur te zijn, en zijn super leuk om cadeau te doen.

Krijtjes

10. (Wasco)krijtjes

Krijtjes mogen ook zeker niet ontbreken. Ook al heb je al kleurpotloden en stiften. Met krijtjes maak je toch weer hele andere dingen.

11. Stiften

Elk kind is er gek op, stiften. En als je een set uitwasbare stiften aanschaft vind jij ze net zo leuk als jouw kind. Stiften werken fijn op vele ondergronden en laten lekker veel kleur achter. Daar worden kinderen blij van.

12. Hobbyschaar

Een hobbyschaar is zeker een aanwinst in je knutseldoos. Kies voor de kleintjes een schaar zonder scherpe punt, om ongelukjes te voorkomen. Je kunt een peuter prima, onder begeleiding, laten knippen met een voor hun leeftijd geschikte schaar. Het geeft ze zelfvertrouwen en ze vinden het super leuk.

Knutsel olifant

13. Prikpen en prikmat

Een prikpen en bijbehorende prikmat kunnen ook urenlang knutselplezier geven. Prik een voorgedrukte afbeelding uit of maak eerst zelf een mooie tekening die je daarna uitprikt. Ook heel goed voor de fijne motoriek!

14. Papier snijder/trimmer

Een mooie strakke lijn snijden doe je het makkelijkste met een papier snijder. Er zijn vrij veilige versies waar ook kleinere kinderen al snel mee kunnen werken, onder begeleiding uiteraard.

15. Ijsstokjes

Je ziet ze steeds vaker, ijsstokjes om mee te knutselen. Een zakje vol, in verschillende kleurtjes. Of je begint zelf een verzameling ijsstokjes en kleurt deze met je eigen verf. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken met ijsstokjes.

16. Knutselschort

Zeker voor de allerkleinste een onmisbaar item in je knutseldoos, het knutselschort. Het scheelt je heel wat schoonmaken. Schort uit, handjes wassen en lekker verder spelen. In deze blog vind je nog meer tips voor knutselen zonder rommel.

17. Klei

Lekker kneden en je fantasie de vrije loop laten. Kleurtjes mengen, figuurtjes uitdrukken en snijden. Met klei kan je alle kanten op. Je hebt klei die je keer op keer kunt hergebruiken of klei die je kunt laten drogen, waarna je het eventueel kunt schilderen.

18. StrijkkralenKnutselen met kralen

Wil je werken aan de fijne motoriek van je kind? Met strijkkralen wordt er heel wat van ze gevraagd. Geduld en concentratie zijn wel vereist om het knutselwerk af te krijgen. Al kan je het natuurlijk ook over meerdere dagen verdelen.

19. Stickers

Stickers zijn altijd leuk om iets te versieren. Glitterstickers, 3d stickers, prinsessen of draken stickers. Voor een gave sticker is altijd wel een plekje te vinden op jouw knutselwerk.

20. Alle knutselspullen die je maar kunt vinden

Er zijn natuurlijk eindeloos veel knutselspullen die je in je knutseldoos kunt verzamelen. Gekleurde veertjes, pijpenragers, wiebeloogjes of gewoon materiaal wat je buiten kunt vinden, of in het bos.
Met wat fantasie kan je van heel veel dingen geweldige knutselwerken maken.

Knutsel spullen

Waar kan je goedkoop knutselspullen halen?

Als je flink aan het knutselen gaat kan je snel door je knutselmateriaal heen zijn. Door goedkoop knutselspullen te kopen blijft het leuk.
Ik koop mijn knutselspullen voornamelijk bij winkels als de Ikea, Action en de Hema. Hier kan je veel leuke knutselmaterialen vinden voor relatief weinig geld.

Welke knutselspullen zijn altijd in jouw knutseldoos te vinden? Laat hieronder even een berichtje achter, ik ben benieuwd!

Veel knutselplezier!!

 

Word Lid Knutsel4Kids

Comment Section

0 reacties op “20 Knutselspullen die niet mogen ontbreken in jouw knutseldoos

Plaats een reactie


*