Waarom knutselen met kinderen

Waarom Knutsel4Kids?

Knutsel ideeën die voor iedereen mogelijk zijn om te maken, 

ook als je nog weinig ervaring hebt met knutselen

Wie ben ik? 

Mijn naam is Mounia, fulltime mama en sinds kort oprichtster van Knutsel4Kids. 

Knutselen vond ik als kind zijnde al een leuke bezigheid. Door mijn kinderen beleef ik sinds enkele jaren mijn jeugd opnieuw. 

Het is niet alleen mijn hobby geworden, maar ook die van de kinderen. 

Wij kunnen samen uren gezellig knutselen. Ik vind het heerlijk om te zien dat zij knutselen net zo leuk vinden als ik. Knutselen zorgt er ook voor dat we veel meer naar elkaar toe trekken. Naast dat knutselen een echte quality time bezigheid voor ons is, merk ik ook dat mijn kinderen zich op verschillende vlakken ontwikkelen en dat ik mijn kinderen beter leer kennen.

Wat een leuke site! Erg makkelijk voor de momenten dat je even inspiratieloos bent. En ideaal dat er elke week nieuwe activiteiten bij komen. Echt iets om naar uit te kijken!

Anne - Breda

knutselen met je kinderen

Waarom heb ik deze website opgericht?

Toen mijn oudste dochter nog een peutertje was, bracht ik soms dagelijks mijn tijd door achter de computer op zoek naar leuke knutsel ideeën/ opdrachten om haar thuis bezig te kunnen houden. Ik vond het zelf namelijk erg lastig om elke keer weer te moeten bedenken wat ik met haar thuis kon knutselen. Het zoeken naar een leuke opdracht vergde, naast het huishouden en mijn andere verplichtingen, enorm veel tijd. Doordat ik zoveel tijd kwijt was aan het zoeken van opdrachten bleef er maar weinig tijd over voor het knutselen zelf. Wat het minder leuk en ontspannen maakte. 


Naarmate de tijd kwam ik op het idee een website te beginnen met opdrachten die wij zelf al hebben gemaakt. Op deze site wil ik deze leuke opdrachten delen met andere ouders/verzorgers. Op deze manier kunnen andere ouders/verzorgers hun tijd besparen. En zullen zij, niet zoals ik, veel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar opdrachten en ideeen. Naast opdrachten en ideeen zullen er ook knutselwedstrijden plaatsvinden en informatieve blogs te lezen zijn.

knutsel een beer

Wat wil ik voor onze kinderen betekenen?

Wij leven in een tijd waarin men haast afhankelijk is geworden van moderne technologie. Niemand kan ontkennen dat moderne technologie veel goeds met zich mee heeft gebracht. Echter heeft de moderne technologie ook een donkere kant. De donkere kant waar ik op doel is dat de jeugd van tegenwoordig haast verslaafd is aan de telefoons, ipads, laptops enz. Kinderen weten hedendaags zelfs de moderne apparaten beter te bestuderen dan de ouderen. 


Niet voor niets wordt deze generatie ook wel de ‘beeldscherm-generatie’ genoemd. 


Vaak worden er doelloze spelletjes gespeeld door kinderen en daar kunnen ze heel wat uren mee zoet zijn. Echter hebben die spelletjes weinig tot geen enkel positieve effect op de ontwikkeling van kinderen. Ik kan je zeggen dat knutselen dat wél heeft. Naast dat het natuurlijk véél leuker is dan de hele dag achter de ipad of computer zitten, is het erg leerzaam. Onderzoeken hebben bewezen dat knutselen goed is voor de ontwikkeling van een kind. Ik zal in een latere blog beschrijven welke voordelen dit zijn.

Wat zeggen andere over Knutsel4Kids:

Eindelijk een website die een mama leert knutselen!

Ik ben totaal niet creatief. Dat is ook de reden dat ik weinig met mijn zoontje doe, wat knutselen betreft. Maar deze website gaat me er zeker bij helpen. Eindelijk een website die een mama leert knutselen :-D

Mama van Iesa

 • Wat een leuk en uniek concept!

  Als tante en oppas van mijn neefjes en nichtjes ervaar ik vaak moeite om afwisselende knutselopdrachten te vinden. Met het aanbod wat Knutsel4Kids aanbiedt hoef ik voortaan niet lang meer te zoeken naar leuke opdrachten.  

  Mariske de Vries

 • Super leuke knutselideeën!!

  Eindelijk een website waar ik genoeg knutselideeën kan vinden om uren met mijn zoon te knutselen. Zonder ook nog eens uren kwijt te zijn aan het zoeken naar leuke opdrachten. Handig onderverdeeld zodat ik hem zelf kan laten kiezen!

  Marina

 • Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.